Abortus može biti koban - Zdravlje, medicina, lijecenje, zdravstveni portal
Abortus

Abortus može biti koban

Abortus

Abortus

Samo jedan abortus kod mladih žena mogao bi ostaviti trajne posljedice i izazvati probleme koji se mogu pojaviti tokom kasnije trudnoće, upozorili su stručnjaci.

Mlade žene koje prekinu prvu trudnoću rizikuju ne samo svoje zdravlje, nego i zdravlje bebe u slučaju sljedeće trudnoće, otkrilo je istraživanje.

U ovakvim slučajevima postoji rizik od niza problema. Postoji velika mogućnost da će se beba roditi prerano, a postoji čak i mogućnost da se trutnoća zakomplikuje što bi čak moglo biti smrtonosno za majku i bebu.

Doktori upozoravaju da samo jedan pobačaj može biti presudan i dovoljan da napravi veliku štetu koja može biti fatalna.

Istraživanje se razlikuje od prethodnih utoliko što se u prethodnim tvrdilo da se svakim novim abortusom stanje pogoršava, međutim ovdje se vidi da već i prvi može biti koban.

Većina rizika i komplikacija je povezano sa hirurškim pobačajima, a manje sa onima gdje se koriste tablete i koji su sve češći, prenosi Daily Mail.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>